Μαμά

Πώς βοηθούν οι θετικές σκέψεις στην ψυχολογία της μαμάς

Οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν πολλές θετικές σκέψεις και συναισθήματα στην καθημερινή τους ζωή τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και να τα πηγαίνουν καλύτερα με τους άλλους.

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη των θετικών σκέψεων και συναισθημάτων και τρόποι για να εξασκηθείτε στο να είστε πιο θετικές.

Πώς βοηθούν οι θετικές σκέψεις και συναισθήματα

  • Βελτιώνουν τη μνήμη και την προσοχή
  • Βοηθούν στο να κατανοείτε πώς συνδέονται οι διαφορετικές σκέψεις που έχετε μεταξύ τους
  • Βοηθούν στο να χειρίζεστε πιο εύκολα τις δύσκολες καταστάσεις
  • Αυξάνουν τις πιθανότητες για νέες ευκαιρίες και αξιοποίηση των δεξιοτήτων σας στο 100%. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη επαγγελματική απόδοση.

Πώς μπορώ να είμαι πιο θετική

Η οικοδόμηση συνηθειών που ενθαρρύνουν να σκέφτεστε και να αισθάνεστε πιο θετικά θα ενισχύσουν το αίσθημα της ικανοποίησης και θα μειώσουν τα ανεπιθύμητα συναισθήματα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν αντιμετωπίζετε ήδη πολλά αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο φόβος, η λύπη, ο θυμός, η απογοήτευση ή το άγχος . Όλες και όλοι έχουν αρνητικές σκέψεις, αλλά προσπαθήστε να κοιτάτε τη θετική πλευρά όσο περισσότερο μπορείτε και όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται.

Μερικά tips

  • Παρατηρήστε και αναφέρετε τυχόν θετικά συναισθήματα που νιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Καταγράψτε τα σε μια λίστα για να αναγνωρίζετε τα θετικά συναισθήματα που βιώνετε και τις καταστάσεις που τα προκαλούν. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεστε περήφανες όταν απαντάτε σωστά σε μια ερώτηση, να είστε χαρούμενες όταν το παιδί σας κάνει κάτι αστείο.
  • Στο τέλος κάθε μέρας, προσπαθήστε να βρείτε τουλάχιστον 3 καλά πράγματα που σας συνέβησαν. Έτσι, θα εκπαιδευτείτε σταδιακά στο να παρατηρείτε τα θετικά πράγματα και θα σας ενθαρρύνει να κάνετε περισσότερα πράγματα που προκαλούν θετικά συναισθήματα.
  • Επιλέξτε ένα θετικό συναίσθημα και κάντε το πιο δυνατό. Ας πούμε ότι επιλέγετε την αυτοπεποίθηση. Τι σας βοηθά να νιώθετε αυτοπεποίθηση ; Πώς μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερο αυτό το συναίσθημα;
Stomatology Concept. Woman With Perfect Smile Holding Apple In Summer Park. Woman Eat Green Apple. P
  • Σκεφτείτε τα θετικά συναισθήματα ως μύες που πρέπει να ασκείτε.
  • Κάντε μια προσπάθεια να «ψάχνετε» την ευγνωμοσύνη κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει να σταματάτε λίγο για να παρατηρήσετε και να εκτιμήσετε τα πράγματα που συχνά θεωρείτε δεδομένα, όπως το να έχετε ένα σπίτι, φαγητό, καθαρό νερό, φίλους, οικογένεια, ακόμη και πρόσβαση στον υπολογιστή.
  • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φτιάξετε ένα «κουτί θετικότητας» με πράγματα όπως φωτογραφίες από καλές στιγμές, κάρτες από ξεχωριστούς ανθρώπους και στίχους αγαπημένων τραγουδιών.

Οι θετικές σκέψεις είναι ισχυρά εργαλεία. Προσπαθήστε, λοιπόν, να δημιουργήσετε «χώρο» στη μέρα σας για χαρά, διασκέδαση, χαλάρωση και ευγνωμοσύνη.

Πηγή: kidshealth.org


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *